Program 2019

Så funkar det
Nolia Beer har ett gediget program av dryckesprovningar med kunniga provningsledare. Provningarna sker i lugna och avskilda provningsrum där du får smaka på flera utvalda drycker från en viss tillverkare, eller på ett spännande tema.
Provningen blir ofta en minnesvärd höjdpunkt på ditt mässbesök. Under en timme guidar en kunnig expert dig, ofta en person från bryggeriet eller destilleriet. Du får lära dig mer om smakerna, tillverkningen och historien bakom det som finns i glasen. Självklart får du även möjlighet att ställa hur många frågor du vill.

Program 2019

Programmet är fortfarande under uppdatering. 

lördag 18 maj

Ost & vin

Få saker gifter sig så väl som ost och vin men samtidigt så kan det lätt bli fel. Men hur ska man tänka när man kombinerar dom? Ska man alltid dricka rött till ost? Under denna provning vrider vi och vänder på smakerna och testar tre viner tillsammans med tre olika osttyper.

Petter Nyberg

Rom

Rom eller sockerrörsdestillat som det egentligen är har sitt ursprung i syd och latinamerika och är starkt präglat av sina kollonisatörer. Vad är egentligen solera? Hur smakar en rom som är gjord i engelsk stil? Och vad är egentligen skillnaden på Rhum Agricole och Rhum Industriale?

Niklas Lundgren

Svenska craftöl

Det pågår en ny guldålder för Svenska bryggerier. Aldrig tidigare har vi sett en så många småproducenter och ölstilar representerade i Sverige. Under denna provning gör vi en djupdykning bland mal, humle och jäst där vi provar fyra olika ölsorter från fyra små svenska mikrobryggerier.

Linus Persson

Rosévin

Snart är Rosévins säsongen igång på allvar. Men hur gör man egentligen rosévin? Vad är det för skillnad på ett mörkt och ett ljust rosévin? Blandar man vita och röda viner? Kan man lagra rosévin? Allt detta och mer får vi lära oss under denna rosa djupdykning.

Petter Nyberg

Tequila & Mezcal

Salt, citron och flaskor med hattar är det dom flesta förknippar med Tequila. Men om man skrapar lite på ytan hittar man en fantastisk dryck med en unik och säregen smak som kan mäta sig med dom främsta av spritdrycker. Vi testar fyra olika agave destillat och lär oss mer om denna ljuvliga dryck.

Niklas Lundgren

Amerikanska craftöl

Det var i USA som den moderna ölboomen med små mikrobryggeier startade. Under denna provning får vi testa öl från små amerikanska mikrobriggerier, prova unika amerikanska stilar och surra amerikansk humle under 45 informationspackade minuter.

Linus Persson

IPA-provning

IPA eller India Pale Ale som förkortningen har varit ölstilen som identiferats med ölboomen. Men IPA kommer i många former och stilar. Vad är egentligen en new england IPA? Vad är det för skillnad mellan en east coast och en west coast ipa? Och vad är egentligen storyn bakom session IPA?

Linus Persson

Stout & Porter

Svart som natten! stout och porter är utan tvekan dom mörkaste och kraftigaste ölstilarna man hittar men vad är skillnaden mellan porter och stout? vad betyder det egetligen när det står imperial? Är det choklad i en chocolate stout? Detta och mer i denna mörka, djupa och smakfulla provning.

Linus Persson

Premium Provning Vinerna från Piemonte

Några av världens mest lagringsdugliga och eftersökta viner hittar vi i Piemonte i norra Italien. Men vad är egentligen skillnaderna mellan en Barolo och en Barbaresco? vad betyder det egentligen om det står riserva på ettiketen? Vilka årgångar ska söka efter? Vi provar fyra stora viner från en region med en lång historia att berätta.