Provningar 2020

Nolia Beer har ett gediget program av dryckesprovningar med kunniga provningsledare. Provningarna sker i avskilda provningsrum där du får smaka på flera utvalda drycker från en viss tillverkare, eller på ett spännande tema.
Provningen blir ofta en minnesvärd höjdpunkt på ditt mässbesök. Under en timme guidar en kunnig expert dig, ofta en person från bryggeriet eller destilleriet. Du får lära dig mer om smakerna, tillverkningen och historien bakom det som finns i glasen. Självklart kommer det även finnas möjlighet att ställa frågor. 

Ev. kvarvarande provningsbiljetter sälj på plats. 

 

fredag 29 maj

Spännande whisky ur Tjaerdalens whiskyportfölj! kl.17.00

Tjaerdalen Beer & Whisky har en dryckesportfölj med prisvinnande whisky, gin och öl i sitt utbud. Huvudfokuset ligger på whisky, som whiskymakare och oberoende buteljerare. Trots kort tid på marknaden har Tjaerdalen redan gett ut flertalet prisvinnande whiskybuteljeringar. På denna provning kommer Anders Wink, en av två grundare och ägare till Tjaerdalen välja ut och presentera fem-sex whiskyfavoriter ur den egna portföljen. Vilka whiskys som kommer att provas visar sig först på provningen.

Tjaerdalen Beer & Whisky

Avecprovning kl. 17.00

Avec brukar kallas det lilla till kaffet. Men spritvärlden är allt annat än liten. Vad är egentligen skillnaden mellan cognac och whiskey? Av vad gör man rom? Går tequila att dricka utan salt och citron? Under denna provning testar vi fem lagrade spritsorter och benar ut vad som skiljer dom åt både i tillverkning och smak.

Petter Nyberg

Ost & vin kl. 19.00

Få saker gifter sig så väl som ost och vin men samtidigt så kan det lätt bli fel. Men hur ska man tänka när man kombinerar dom? Ska man alltid dricka rött till ost? Under denna provning vrider vi och vänder på smakerna och testar tre viner tillsammans med tre olika osttyper.

Petter Nyberg

Champagneprovning med Tirage kl. 19.00

Den lilla champagnetillverkaren Joseph Desruets har tillverkat kvalitetschampagner sedan 1888 från egna odlingar i champagnens vagga Hautvillers där munken Dom Pérignon utvecklade det vi nu kallar kvalitetschampagner. Västerbottensimportören Tirage AB kan nu erbjuda provsmakning av några högklassiga champagner.

lördag 30 maj

IPA & Pale Ale-provning kl. 14.30

IPA eller India Pale Ale som förkortningen har varit ölstilen som identiferats med ölboomen. Men IPA kommer i många former och stilar. Vad är egentligen en new england IPA? Vad är det för skillnad mellan en east coast och en west coast ipa? Och vad är egentligen storyn bakom session IPA?

Linus Persson

Ost & vin kl. 14.30

Få saker gifter sig så väl som ost och vin men samtidigt så kan det lätt bli fel. Men hur ska man tänka när man kombinerar dom? Ska man alltid dricka rött till ost? Under denna provning vrider vi och vänder på smakerna och testar tre viner tillsammans med tre olika osttyper.

Petter Nyberg

Världens bubblor kl. 16.00

Mousserande viner är långt ifrån bara Champagne. I dom flesta vinproducerande länder gör man idag också någon typ av mousserande vin. Men vad är egentligen skillnaden mellan cava och prosecco? Hur gör man ett mousserande vin? Det och mer får vi lära oss under denna sprudlande provning som innehåller fyra bubbliga viner.

Petter Nyberg

Suröl kl. 16.00

Suröl är kanske en av dom mest utstickande ölstilarna. Surt, fruktigt och ofta med en väldigt egen smak så är den lätt att särskilja. Men hur gör man egentligen suröl? Vad finns det för olika stilar på suröl?

Linus Persson

Porter & Stout kl. 17.30

Svart som natten! stout och porter är utan tvekan dom mörkaste och kraftigaste ölstilarna man hittar men vad är skillnaden mellan porter och stout? vad betyder det egetligen när det står imperial? Är det choklad i en chocolate stout? Detta och mer i denna mörka, djupa och smakfulla provning.

Linus Persson

Avecprovning kl. 17.30

Avec brukar kallas det lilla till kaffet. Men spritvärlden är allt annat än liten. Vad är egentligen skillnaden mellan cognac och whiskey? Av vad gör man rom? Går tequila att dricka utan salt och citron? Under denna provning testar vi fem lagrade spritsorter och benar ut vad som skiljer dom åt både i tillverkning och smak.

Petter Nyberg