Felsmaksprovning

Bryggerier använder ofta sensoriska tester för att säkerställa ölets kvalitet. Under denna workshop kommer du lära dig upptäcka några av de vanligaste felsmakerna i öl, hur de uppstår och hur de faktiskt smakar. Vi kommer också att testa hur känsliga dina smaklökar är genom att prova felsmakerna i olika koncentrationer. Slutligen smaksätter vi en mer komplex öl med felsmaker för att se hur lätt de kan urskiljas i en mer komplex smakupplevelse.

Erika Brockberg (Poppels Bryggeri) och Nan Albertson (BeerLab) har slagit sig samman och leder er genom workshopen. 

OBS! Workshopen sker på en blandning av engelska och svenska = Swinglish

IN ENGLISH:

Breweries often use sensory training as one aspect of ensuring beer quality. During this workshop you will learn about some of the most common off-flavors, how they occur and what they actually taste like. We will also discover how sensitive participants' palates are to off-flavors by tasting them at different concentrations. Finally, we'll spike more complex beer with off-flavors to see how easy they are to detect relative to a more complex background.

Erika Brockberg (Poppels Bryggeri) and Nan Albertson (BeerLab) combine forces to run this workshop. 

Tid: Lördag 12.30-15.00

Pris: 400 SEK