Nolia Beer till Luleå

Nolia Beer tar nu steget och öppnar även i Luleå. Mässan kommer att hållas på Coop Norrbotten Arena den 18:e maj.
– Det känns helt rätt att göra mässan även i Luleå. Jag tycker att det är dags att hålla mässan på fler orter, säger Sussi Wikström, projektledare för Nolia Beer.

Höstens Nolia Beer, som hölls i Nolia i Umeå, blev en publiksuccé med 3688 besökare.

– Vi befäste då Nolia Beer som Norrlands största ölmässa, säger Sussi Wikström.

Hon tycker att det nu är dags att hålla mässan på fler orter i Norrland. Först ut är Luleå där mässan hålls på Coop Norrbotten Arena 18 maj 2019. Liksom i Umeå kommer mässan att ha fokus på öl, men också innehålla andra drycker, som vin.

– Det känns jätteroligt att kunna starta ett samarbete med Nolia där första steget blir denna öl- och vinmässa, som vi vet är populär. Det är också spännande att tillsammans med Nolia kunna utveckla framtida mässor och event i Luleåregionen, säger Peter Jidström, marknads- och försäljningschef på Luleå hockey.

Att Luleå är viktigt för Nolia bekräftas av Jonas Dahlberg, tillförordnad vd på Nolia AB.

– Att hålla Nolia Beer i Luleå är ett led i en ökad satsning från oss på event och mässor som fungerar så väl att de går att exportera till fler orter. Den här mässan är bara första steget i den riktningen, säger Jonas Dahlberg.

Under mässan kommer det att hållas föreläsningar men självklart också provsmakning av öl och vin. I anslutning till mässan kommer det också att anordnas beer makers dinner och wine dinner.

– Vi siktar på 40 utställare till Nolia Beer i Luleå och hoppas på storpublik. Vi har haft allt från besökare uppklädda i kavaj eller klänning till keps och t-shirt. Det är något som uppskattas av utställarna. Dessutom har många utställare märkt att vi, i Norrland, skapar en positiv stämning som gör att utställarna känner sig precis så välkomna och viktiga som de är, säger Sussi Wikström.