Program 2018


Provningsprogrammet för 2019 släpps i augusti/september 2019
Vill du få information om när provningarna släpps? Följ oss på Facebook för att få den senaste informationen först. 

Så funkar det
Nolia Beer har ett gediget program av dryckesprovningar med kunniga provningsledare. Provningarna sker i lugna och avskilda provningsrum där du får smaka på flera utvalda drycker från en viss tillverkare, eller på ett spännande tema.
Provningen blir ofta en minnesvärd höjdpunkt på ditt mässbesök. Under en timme guidar en kunnig expert dig, ofta en person från bryggeriet eller destilleriet. Du får lära dig mer om smakerna, tillverkningen och historien bakom det som finns i glasen. Självklart får du även möjlighet att ställa hur många frågor du vill.

Program 2018:

fredag 19 oktober

Felsmaksprovning - för bryggare

Bryggerier använder ofta sensoriska tester för att säkerställa ölets kvalitet. Under denna workshop kommer du lära dig upptäcka några av de vanligaste felsmakerna i öl, hur de uppstår och hur de faktiskt smakar.

Poppels Bryggeri och BeerLab

Gin / Gin & tonic provning

Vi pratar ginhistoria, nutid och aktuella trender och provar olika ginsorter såsom bl a: standardgin, premiumgin, craftgin och fatlagrad gin. Olika sorters tonic water och garnityr. Är det skillnad mellan gin och gin, spelar val av tonic och garnityr någon roll?

Tjaerdalen

MAT❤️ÖL = SANT!

Kan en mörk öl passa till rökt lax? Funkar en humlebesk IPA till mat överhuvudtaget?

Westerbottens Bryggeri

lördag 20 oktober

Felsmaksprovning

Bryggerier använder ofta sensoriska tester för att säkerställa ölets kvalitet. Under denna workshop kommer du lära dig upptäcka några av de vanligaste felsmakerna i öl, hur de uppstår och hur de faktiskt smakar.

Poppels Bryggeri och BeerLab

Ölets värld

Otto Lundell kommer att ge en snabb genomgång om hur öl blir till, råvaror, process och historia.

Otto Lundell