Kombinationsprovning öl & whisky

Kan en öl upplevas bli godare av att paras med en väl vald whisky? Påverkas en whisky och lyfter av att paras med rätt öl?

I Storbritannien finns en tradition att jaga ner en öl med en whisky. Whisky och öl speglar varandra. Basen är oftast kornmalt i bäggedera och whisky kan sägas vara destillerat och fatlagrat öl. Då är det kanske så att dessa malt-drycker är som gjorda för varandra - " a perfect match", eller?

Det påstås att cirka varannan kombo är hyfsad, var fjärde är bra och var tionde är magisk. Ett faktum är iaf att dryckerna påverkar varandra - beroende på vilken whisky man dricker förändras smaken hos ölen och vice versa. Det man vill uppnå är att den utvalda duon samarbetar med varandra istället för att fajtas mot varandra.

Vi gör ett besök i "kombinationsträsket" och ser vad vi kan hitta. Kommer vi att lyckas hitta  kombinationer där smakerna gifter sig och lyfter varandra - nå effekten 1+1=3. Nå en högre nivå av njutning helt enkelt!

Provningsledare: Peter Jakobsson och Anders Wink från Tjaerdalen Beer & Whisky.

Tid: Lördag 19 oktober, 15.00-16.00

Lokal: Teg

Pris: 350 SEK