Pite Bryggeri AB

Tips och Råd! Njut vårt öl i ett glas med fot.

Vi erbjuder regelbundet "Bryggerivisningar med Ölprovning” som bokas via vår Webshop https://pitebryggeri.se/shop/

Vi erbjuder ”Bryggeripub med mat” och andra typer av dryckesprovningar för slutna sällskap minst 10 personer upp till 30 personer. Läs mer om våra event på hemsidan: https://pitebryggeri.se eller direktlänk https://pitebryggeri.se/events.html

Vi har även aktuella beskrivningar och texter om våra event på Piteå Kommuns sida.
https://www.pitea.se/Besokare/Gora/?c=7&TLcat=36_3037

UPPLEV ÖLKULTUR FRÅN NORRBOTTEN

”Vårt öl är mycket mer än en svalkande dryck. Det är utsökt kemi och sinnrik konst avsedd för njutning. Vi brygger enligt traditionella hantverksmässiga metoder med moderna inslag med stort intresse för varje enskild detalj i processen. Med det mjuka vattnet från Piteå skapar vi smakrikt öl av högsta kvalitet.” 

Med vårt hantverksöl vill vi sprida en positiv ölkultur genom att erbjuda smakrik kvalitetsöl och servera det med omtanke och elegans. I vårt utbud finns allt från modern lager till belgiska sorter.

 

Pite Bryggeri brygger sitt hantverksöl i en stenkällare anno 1902 intill Piteälven i Norrbotten

 

https://pitebryggeri.se

Besök: Hampasgränd 12, Furunäset i Piteå

E-mail: kontakt@pitebryggeri.se

Instagram: /pitebryggeri

Facebook: /PiteBryggeriAB

Untappd: /PiteBryggeriVårt hantverksöl

 

Lager & Ale

Moderne Lager - 5.2%

En modern smakrik lager med aromer av citrus och honung. 

Pite Pale Ale - 5.4%

En vacker apelsinfärgad öl bryggd med en kombination av ett flertal humlesorter som frambringar aromer av blommor, citrus och tropisk frukt.

Nya Tidens IPA - 6.9%

En kraftfull IPA med aromer av tropisk frukt. Ett extra maltstöd ger denna IPA en mer balanserad smak och en vacker kopparfärg.

Pite Mango IPA - 6.0% 

En fruktig IPA med tydliga inslag av Mango med smak och doft av tropisk frukt och citrus. 

 

Syrlig öl

Havtorn SURNE EKO- 4.5% 

En syrlig öl med massor av det delikata bäret Havtorn. Friskt och fräscht med tydlig smak av havtorn med inslag av citrus. 

*ekologisk 

Passion SURNE - 4.5%

En syrlig öl med massor av den tropiska Passionsfrukten. Fruktigheten och syrligheten möts upp i en balanserad kombination med malt och humle för en tydlig smak av passionsfrukt och citrus.

 

Belgisk öl

Saison de Piteå - 6.5% 

En modern Saison torrhumlad med amerikansk Simcoe och toner av passionsfrukt, citrus och gran. Tropiska frukter möter de norrbottniska skogarna.

Belgo Twin - 7.0% 

En belgisk dubbel med traditioner från trappistmunkarna. En guldbrun öl smaksatt med kandisocker för smaker och toner av torkad frukt, kola, nougat och mandel.

Belgo Wit - 4.8% 

En belgisk veteöl baserad på vete och korn smaksatt traditionellt med korianderfrön och pomerans. Uppfriskande med fräscha toner av citrus och lätt kryddighet.

 

Stout & Porter

Silver Stout - 5.0% 

En sötare variant av den klassiska stouten. I kombination med 7 olika maltsorter och mjölksocker frambringas en komplex smak samt en krämig känsla. Tydliga toner av mörk choklad, kaffe och melass.

*Innehåller: Laktos (mjölksocker)